I dag mødes en gruppe af 27 personer på Yrsavej i Århus for at fordybe sig, i stilhed.
I går mødtes det igangværende MBSR-hold for det samme.
Fordybelsesdagen er både en intensiv meditativ praksisdag og en pause.
Det er en pause fra den udadvendte ageren i verden, som vi i vores samfund er så trænet i.
Stilheden giver mulighed for at lade sin energi forøges, og fordybe sig indadtil. Det længere stræk af kontemplativ praksis sådan en dag, giver den fornødne tid til at fordybelsen kan indfinde sig.
Der vil henover dagen være forskellige meditative praksisser; siddende, liggende og gående meditationer, kropsscanning og bløde yogasekvenser.
Der er noget rørende i at tilbringe tid sammen med andre mennesker i stilhed, at opleve den mulighed for fællesskab i midten af en by hvor stille samvær ikke er den normative socialitet.
Selvom dagens tema på mange måder er indadvendthed, er der øvelser til hvordan den indre forankring kan tages med ud i mødet med andre. Hvordan det fordybede selvforhold uundgåeligt også vil fordybe de udadvendte relationer.

 


Jeanette LykkegårdJeanette Lykkegård
Ph.d. studerende i Antropologi med særlig interesse for, hvordan mennesker omkring i verden håndterer eksistentielle spørgsmål omkring livet og at leve det, døden og hvad der kommer efter. Udover at lære nye perspektiver på verden igennem mit fag, nyder jeg bl.a. duften af jord, lyden af latter, synet af en solopgang og de andre stunder, hvor jeg føler mig helt og aldeles i live.


 

 

Share Button

Comments

comments

The Latest

  • Mørke over Vidå
    GENNEM BILDET 3 Vi har de to sidste uger foreslået en meditativ leg […]

More

www.kontemplation.dk