DE MEDFØDTE KOMPETENCER

med Hanneli Ågotsdatter og Peter Høeg

LYDFIL · Varighed: 50 min

 

Bilde til medfødte kompetencer

De medfødte kompetencer er vores evne til bevidst at mærke og nuancere vores kropsfornemmelse, vores åndedræt, de empatiske hjertefølelser, vores bevidsthedsrum og den grundlæggende, kreative foranderlighed der karakteriserer alt liv.

Disse fem medfødte kompetencer eller talenter er fem grundlæggende veje ind mod vores menneskelige essens, og de er de fem porte gennem hvilke vi møder den ydre verden.

De trænes først én af gangen, siden i deres helhed. Denne træning, der til at begynde med er indadvendt, kan siden føres ud i verden, som en vej til at fordybe og harmonisere kontakten med andre.

I denne meditation gennemgår Hanneli og Peter systematisk kompetencerne og beskriver detaljeret hvordan de trænes, én af gangen og efterhånden samlet.

Instruktionerne forklarer hvordan en regelmæssig meditationspraksis der adresserer den menneskelige helhed, kan være bygget op.

I et udogmatisk og ligefremt sprog beskrives det hvad en påkaldelse er, hvordan man øger kropsbevidstheden, sanser vejrtrækningen og dens forbindelse med bioenergi, hvordan man kontakter og udvider hjertefølelserne, og hvordan og hvorfor rumlighed er et brugbart billede for bevidstheden. Arbejdet med tankerne og bevidsthedsrummet beskrives helt frem til den tilstand der kaldes mindfulness eller neutral iagttagelse.

Guidningen afrundes med det slip af alle formdannelser der peger mod den frihed som al meditation har retning mod, og slutter af med videregivelse, den hensigt i retning af medfølelse som al dybere bevidsthedsarbejde kultiverer.

Denne meditation rummer, mellem instruktionerne, stræk af stilhed for at muliggøre at man selv prøver det beskrevne af. Denne praksis egner sig derfor bedst for praktiserende der allerede har nogen erfaring med meditation.

LYT TIL MEDITATIONEN HER:
Hanneli 2021

Hanneli Ågotsdatter

er cand.arch., psykoterapeut og meditationslærer.
Hanneli etablerede Kontemplation i 2010 og er platformens daglige leder.
Hun er tilknyttet Center for Systems Awareness i Boston og leder den kontemplative del af centerets uddannelsesprogram.
Sammen med Martijn van Beek er hun ansvarlig for Mind&Life Europes internationale retreats for unge forskere.
Hun er en del af Foreningen Børns Livskundskab.
Hanneli er fast underviser på Vækstcenteret og modtager praksisvejledning af Jes Bertelsen.
Hun lever i en vekselvirkning mellem familieliv, et udadvendt arbejdsliv og tilbagetrækning i længerevarende retreats.

Peter Høeg

Peter Høeg

er mag.art i litteraturvidenskab, forfatter og underviser i meditation, empati og kreativitet. 

Han underviser på Kontemplations kurser og retreats.

Han er medstifter af foreningen Børns Livskundskab, og medforfatter til bogen‚ 'Empati – det der holder verden sammen'. 

Han bor i tilknytning til Vækstcenteret i Nørre Snede, indgår i Vækstcenterets faste undervisningsgruppe og er i træning hos Jes Bertelsen.