Bilde til medfødte kompetencer

DE MEDFØDTE KOMPETENCER

Guidet meditation med Hanneli Ågotsdatter og Peter Høeg

Lydfil · Varighed: 50 minutter 

80 DKK (download eller stream)

De medfødte kompetencer er vores evne til bevidst at mærke og nuancere vores kropsfornemmelse, vores åndedræt, de empatiske hjertefølelser, vores bevidsthedsrum og den grundlæggende, kreative foranderlighed der karakteriserer alt liv.

Disse fem medfødte kompetencer eller talenter er fem grundlæggende veje ind mod vores menneskelige essens, og de er de fem porte gennem hvilke vi møder den ydre verden.

De trænes først én af gangen, siden i deres helhed. Denne træning, der til at begynde med er indadvendt, kan siden føres ud i verden, som en vej til at fordybe og harmonisere kontakten med andre.

I denne meditation gennemgår Hanneli og Peter systematisk kompetencerne og beskriver detaljeret hvordan de trænes, én af gangen og efterhånden samlet.

Instruktionerne forklarer hvordan en regelmæssig meditationspraksis der adresserer den menneskelige helhed, kan være bygget op.

I et udogmatisk og ligefremt sprog beskrives det hvad en påkaldelse er, hvordan man øger kropsbevidstheden, sanser vejrtrækningen og dens forbindelse med bioenergi, hvordan man kontakter og udvider hjertefølelserne, og hvordan og hvorfor rumlighed er et brugbart billede for bevidstheden. Arbejdet med tankerne og bevidsthedsrummet beskrives helt frem til den tilstand der kaldes mindfulness eller neutral iagttagelse.

Guidningen afrundes med det slip af alle formdannelser der peger mod den frihed som al meditation har retning mod, og slutter af med videregivelse, den hensigt i retning af medfølelse som al dybere bevidsthedsarbejde kultiverer.

Denne meditation rummer, mellem instruktionerne, stræk af stilhed for at muliggøre at man selv prøver det beskrevne af. Den egner sig derfor bedst for praktiserende der allerede har nogen erfaring med meditation

Alle indtægter fra salget af DE MEDFØDTE KOMPETENCER går ubeskåret til fremstilling af gratis undervisningsmateriale i vores praksisbibliotek.

Hanneli_Agotsdatter_dejerhøj_bw

Hanneli Ågotsdatter

er cand.arch, psykoterapeut og meditationslærer. Hun er Kontemplations daglige leder og underviser på vores kurser og retreats.

Hanneli er en del af Vækstcenterets faste undervisergruppe, og medlem af Foreningen Børns Livskundskab. Hun er ansvarlig for den kontemplative del af Center for Systems Awareness‘ internationale certificeringsprogram for mennesker der arbejder med børn.
Hun er tilknyttet Mind and Life Europe hvor hun co-leder organisationens retreats for unge forskere.

Hanneli lever i en vekselvirkning mellem et udadrettet arbejdsliv og tilbagetrækning i længere retreats, hun modtager praksisvejledning af Jes Bertelsen.

Peter Høeg

Peter Høeg

er mag.art i litteraturvidenskab, forfatter og underviser i meditation, empati og kreativitet.

Han er medstifter af foreningen Børns Livskundskab, og medforfatter til bogen‚ 'Empati – det der holder verden sammen'. Han har en baggrund indenfor sport og dans som han inddrager i sin undervisning.

Han bor i tilknytning til Vækstcentret i Nørre Snede og modtager praksisvejledning af Jes Bertelsen.