Skip to content
Still48_Martin og Celinah armstrekk

YOGA FOR RYGSØJLE OG LÆND

Guidet yogasession med Martin Guldberg

Video · Varighed: 26 minutter

80 DKK (download eller stream)

Ryggen og lænden er på én gang et område med stor styrke og stor sårbarhed.

I denne yogasekvens demonstrerer Martin Guldberg hvordan det er muligt langsomt, detaljeret, uden præstation at træne og vitalisere ryggen og lænden med et nærvær og en omsorg hvori yoga og meditation nærmer sig hinanden.

Martin er også sanger og komponist.

Det kan man høre af instruktionerne, opfordringen ’Lyt ind i kroppen og åndedrættet’ går igen gennem hele forløbet. Ligesom han kan finde på at opfordre til at man bruger stemmen til at fordybe en øvelse.

Også øvelsesrækkefølgen er musikalsk, vi begynder med at komme til stede i kroppen og går derefter over til små cirkelbevægelser med rygsøjlen, et pianissimo som efterhånden bliver til større bevægelser.

Dette cirkelmotiv løftes opad, og gentages derefter på forskellige måder mens vi ligger på alle fire eller kommer op til større og mere udfordrende stræk i stillingen Hunden. Mens øvelserne hele tiden kredser omkring de store og udsatte muskelgrupper i ryg, lænd og hofter.

Martin opfordrer løbende til at vi mærker indad, at vi registrerer effekterne af øvelserne, at vi lytter til os selv. ’Det er’, som han siger, ’denne konstante lytten ind mod kroppen der gør dette til en bevægelsesmeditation’.

Når du køber YOGA FOR RYGSØJLE OG LÆND kan du downloade videoen direkte til din computer/telefon/tablet, eller du kan streame den når du måtte ønske fordybelsestid.

Denne meditation er inkluderet i praksispakken FORDYBELSESTID, et program struktureret gennem fire meditationer: tre guidede videoer med yoga og meditation samt en guidet kropsskanning på lydfil. Se mere nedenfor.

FORDYBELSESTID

Tre praksisvideoer med Hanneli Ågotsdatter, Peter Høeg og Martin Guldberg

FORDYBELSESTID er en samling af tre praksisvideoer: en yogasession for ryg og lænd med Martin Guldberg, én meditation med Hanneli Ågotsdatter der fører ind mod det åbne nærvær, og én med Peter Høeg der fra sansningen af omverdenen bevæger sig ind mod en værdsættelse af nuets kostbarhed.

De tre videoer kan købes samlet for 180 DKK inklusive lydfilen – At spænde op for at spænde af – en guidet kropskanning med Hanneli Ågotsdatter.

LÆS MERE OM FORDYBELSESTID HER

Martin_bio_bw

   Martin Guldberg

er cand.phil., sanger og skuespiller. Han er lektor ved Aarhus Universitets Institut for æstetik og kommunikation. Han har været chef for Den ny Opera, og underviser i mindfulness, sang og stemmetræning, kommunikation og stresshåndtering. Han er fast underviser i mindfulness meditation og yogafilosofi på Nalinis og Sattvas Yogalæreruddannelser i København.

Under vejledning og med anvisninger fra Bob More og Jes Bertelsen har Martin studeret meditation og mindfulness gennem egen praksis i mere end 20 år, og tager jævnligt i retreats. Han har mangeårig erfaring med yoga, og er certificeret yogalærer fra Kripalu Yoga and Health Center i Massachusetts, USA.

Scroll To Top