YOGA FOR RYGSØJLE OG LÆND

Guidet yogasession med Martin Guldberg

Video · Varighed: 26 minutter

Ryggen og lænden er på én gang et område med stor styrke og stor sårbarhed.
I denne yogasekvens viser Martin Guldberg hvordan det er muligt langsomt, detaljeret, uden præstation at træne og vitalisere ryggen og lænden med et nærvær og en omsorg hvori yoga og meditation nærmer sig hinanden.

En central grundindstilling i nærværsyoga er, som Martin siger i videoen, at ’lytte ind i kroppen og åndedrættet’.
Denne yogasekvens fokuserer på at finde styrke og fleksibilitet i og omkring de store og udsatte muskelgrupper i ryg, lænd og hofter.

Martin opfordrer løbende til at vi mærker indad, at vi registrerer effekterne af øvelserne, at vi lytter til os selv. ’Det er’, som han siger, ’denne konstante lytten ind mod kroppen der gør dette til en bevægelsesmeditation’.

Martin_bio_bw

   Martin Guldberg

er cand.phil., sanger og skuespiller. Han er lektor ved Aarhus Universitets Institut for æstetik og kommunikation. Han har været chef for Den ny Opera, og underviser i mindfulness, sang og stemmetræning, kommunikation og stresshåndtering. Han er fast underviser i mindfulness meditation og yogafilosofi på Nalinis og Sattvas Yogalæreruddannelser i København.

Under vejledning og med anvisninger fra Bob More og Jes Bertelsen har Martin studeret meditation og mindfulness gennem egen praksis i mere end 20 år, og tager jævnligt i retreats. Han har mangeårig erfaring med yoga, og er certificeret yogalærer fra Kripalu Yoga and Health Center i Massachusetts, USA.