YIN YOGA

med Hanneli Ågotsdatter

Video · Varighed: 35 minutter 

80 DKK (download eller stream)

Yin yoga er yoga der udføres langsomt, og hvor hver stilling holdes i tre til fem minutter.
I denne video kombinerer Hanneli denne dvælende kvalitet med anvisninger på hvordan man fører nærværet ind i kroppen.

Videoen tager sin begyndelse i en bevidstgørelse af vejrtrækningen og den enkeltes personlige stemning. Med udgangspunkt i denne måde at komme til stede på underviser Hanneli i den selvomsorg der er essentiel for nærværsyoga, og som er forudsætningen for at oparbejde det overskud som er nødvendigt for at kunne gøre noget både for sig selv og andre.

I videoen gennemgås øvelser for alle de store muskelgrupper med særlig fokus på ryg, lænd og stræk der åbner hofteleddet og kan løse dybereliggende spændinger i bunden af kroppen.

Hen gennem instruktionen i stillingerne forklares i videoen sammenhængen mellem fysisk og psykisk modstand og hvordan man arbejder med den, og hvordan yin yogaens udstrakte tidsperspektiv betyder at tyngdekraften kan blive en forbundsfælle.

Det understreges fra mange forskellige perspektiver hvor vigtigt det er at slippe ethvert ønske om at præstere og i stedet søge ind til ens egen indre autoritet, ens egen viden om hvad der er det rigtige for ens krop lige nu, den viden som er den eneste sande autoritet.

En session hvor bevægelsernes bevidsthedskvaliteter bliver understreget på en måde så man opdager at yoga er meditation og meditation er yoga.

Alle indtægter fra salget af YIN YOGA går ubeskåret til fremstilling af gratis undervisningsmateriale i vores praksisbibliotek.

Hanneli_Agotsdatter_dejerhøj_bw

Hanneli Ågotsdatter

er cand.arch, psykoterapeut og meditationslærer. 

Hun etablerede Kontemplation i 2010.

Hanneli er MBSR-underviser uddannet af Jon Kabat-Zinn, Saki Santorelli og Florence Meleo-Meyer på Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School, USA.

Hanneli har de seneste år været medansvarlig for Foreningen Børns Livskundskabs Uddannelse i Relationskompetence for mennesker der arbejder professionelt med børn.

Hun lever i en vekselvirkning mellem et udadrettet arbejdsliv og tilbagetrækning i længere retreats.

Hun er en del af Vækstcenterets faste undervisergruppe, og hun modtager praksisvejledning af Jes Bertelsen.