Skip to content

MEDITATION PÅ ÅNDEDRÆT OG KROP

AT LADE OPMÆRKSOMHEDEN GÅ PÅ OPDAGELSE

Hanneli Ågotsdatter

LYDFIL · Varighed: 22 min

Bilde til meditation på åndedræt og krop

I denne sekvens af 22 minutters varighed beskriver Hanneli hvordan nærværstræning kan være en udforskning af kroppen som den føles lige nu.

Vi føres fra fødderne og opad gennem alle kropsområder og får undervejs idéer og råd til hvordan vi kan møde distraktion med venlighed, adspredthed med uambitiøs samling, og hvordan vi kan slippe forventningen om at meditation har et bestemt facit og i stedet hvile i tilliden til nuet, uanset hvordan det fremtræder.

Instruktionerne gennemvæves med opmærksomhed på åndedrættet, og Hanneli foreslår på den ene side at følge vejrtrækningens naturlige vekslen og foranderlighed med interesse, men samtidigt at lade den lejre sig som den vil.

Fra gennemgangen af alle kropsdele bevæger instruktionen sig til sansningen af den hele krop og opfordrer til at vi forholder os kreativt og individuelt til mikrosansningerne, det vil sige at vi også her tillader dem at finde sted, forstår at de er individuelle og ikke uniforme, giver dem plads, og opdager den måde de uophørligt varierer sig selv på.

Meditationen synker til slut til ro i åben, projektløs, uambitiøs væren, støttet af den bevidstgørelse af krop og vejrtrækning der netop er afsluttet.

Hanneli_Agotsdatter_dejerhøj_bw

Hanneli Ågotsdatter

er cand.arch, psykoterapeut og meditationslærer. 

Hun etablerede Kontemplation i 2010.

Hanneli er MBSR-underviser uddannet af Jon Kabat-Zinn, Saki Santorelli og Florence Meleo-Meyer på Center for Mindfulness, University of Massachusetts Medical School, USA.

Hanneli har de seneste år været medansvarlig for Foreningen Børns Livskundskabs Uddannelse i Relationskompetence for mennesker der arbejder professionelt med børn.

Hun lever i en vekselvirkning mellem et udadrettet arbejdsliv og tilbagetrækning i længere retreats.

Hun er en del af Vækstcenterets faste undervisergruppe, og hun modtager praksisvejledning af Jes Bertelsen.

Scroll To Top