Mange mennesker oplever et behov for kontrol med livets udfoldelse.
Og den kontrol kan vi kun i ringe grad opnå. Det kan derfor være svært at give sig hen, og være helt afslappet. Behovet for kontrol kan derfor også udløse stress og stressreaktioner.
Men åndedrættet kan være en hjælper. Åndedrættet er livsnødvendigt for os. Vi kan ikke leve mange minutter uden at trække vejret. Men alligevel er der mange som ikke skænker åndedrættet mange tankereller bruger energi på at kontrollere det. Bevidsthed om åndedrættet og dets evne til, uden vores bevidste indblanding, at holde os i live, ved at bringe livsvigtig ilt til vores celler ved hvert eneste indånding og ved at skille os af med den luft vi ikke længere kan bruge ved hver udånding. Det sker bare…ikke af sig selv, men uden vi bevidst gør noget. Bevidstheden om og taknemmelig til denne konstante belivning kan afstedkomme en følelse af tillid. En tillid der kan hjælpe os med at give os lidt mere hen til livet som det udfolder sig, at give lidt mere slip og spænde lidt mere af. Bare være.

 


Jeanette Lykkegård er cand.scient.anth. med speciale i den shamanistiske befolkningsgruppe, tjuktjerne, som lever i det østlige Sibirien. Hun skriver for tiden phd ved Århus Universitet om deres kultur, livsspørgsmål og forhold til døden. Jeanette har som antropolog, fulgt Uddannelsen i Relationskompetence, et samarbejdsprojekt mellem Kontemplation, Foreningen Børns Livskundskab og Ikast Brande Kommune. Om dette forløb har hun skrevet en række tekster som kan læses på Kontemplations blog.

Hun modtager undervisning og praksisvejledning af Hanneli Ågotsdatter og Peter Høeg.
Hun sidder årlig i retreat. Det seneste år har hun med på retreat haft sin datter Zoey som blev født i januar 2018.


 

Share Button

Comments

comments

The Latest

  • Mørke over Vidå
    GENNEM BILDET 3 Vi har de to sidste uger foreslået en meditativ leg […]

More

www.kontemplation.dk